Ons kind kan weer zien!

Al een aantal jaren komen wij met ons hele gezin bij Margriet. In eerste instantie omdat onze zoon ontzettend vaak ziek was, en dat het volgens de huisarts normaal was dat hij minimaal 2 antibiotica kuren per jaar moest nemen. Na het verbannen van zoveel mogelijk suiker en het stoppen van melk is deze jongen nauwelijks meer ziek geweest. Mijn man en ik zelf gaan ook een paar keer per jaar naar Margriet voor een check-up en om weer even te beseffen dat al die suikers en koffie echt niet goed voor ons zijn.

Twee maanden geleden zag mijn zoon opeens niet goed meer met zijn linkeroog. Via de huisarts werden we met spoed doorgestuurd naar de oogarts in het ziekenhuis, want hij vertelde dat hij een donkere vlek zag. In paniek werden in 4 uur alle denkbare testen bij hem uitgevoerd, maar we werden naar huis gestuurd dat onze zoon van 7 waarschijnlijk een oogziekte had die alleen bij ouderen voor kwam. U kunt zich voorstellen dat onze wereld even redelijk op zijn kop stond! Wij werden doorverwezen naar het LUMC alwaar we drie dagen later een afspraak hadden.

Thuisgekomen heb ik natuurlijk gelijk Margriet gebeld en zij stelde me echt gerust en we konden die week erna ook bij haar op consult. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat er vocht tussen het netvlies zat (het oog had \”gelekt\”) en dit was de reden dat hij een donkere vlek zag. Ook zag hij hierdoor nog maar voor 30%. We kregen – na weer 4 uur onderzoeken – oogdruppels mee en moesten 2 dagen later terugkomen. De volgende dag mochten we naar Margriet, zij constateerde een heleboel in zijn lichaam wat de reden kon zijn voor het vocht in het oog, 2 soorten korrels, druppels en de ERASER (die virussen, parasieten en schimmels bestrijdt) meegekregen.

Een week later moesten we terugkomen in het ziekenhuis en de oogarts vroeg aan mij in welk oog het vocht nou zat want er was niets meer te zien… dit had ze echt niet verwacht! Helaas was zijn zicht nog niet terug en dus werden we verzocht drie weken later terug te komen. De netvliesprofessor belde intussen nog op om te zeggen dat er niks bijzonders gevonden was in zijn bloed, en dat de reden bij hun dus niet bekend was maar dat het altijd afkomstig kon zijn van een virus of iets dergelijks.

Vorige week zijn we teruggegaan naar het ziekenhuis en het oog is helemaal weer goed!!! Geen vocht, het zicht is 100%, alleen zit er een klein litteken op het netvlies van hetgeen er allemaal gezeten heeft. Onze zoon is niet behandeld door de artsen van het ziekenhuis omdat ze niet wisten wat de oorzaak was, Margriet is gelijk gaan behandelen en zie daar…. we zijn zo ontzettend blij dat kunt u zicht wel voorstellen! Margriet je bent (weer) echt fantastisch, bedankt!

Mevrouw Kusters.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *