Leven vanuit intuïtie

“Intuïtie speelt in mijn leven een ontzettend grote rol. Hier in de westerse wereld leven we heel erg vanuit het bewustzijn en vertrouwen we vooral op dat wat we met eigen ogen kunnen zien. Daarmee zitten mensen zichzelf misschien wel meer dwars dan ze beseffen.

Zelf heb ik ervaren dat er veel méér is dan wat je kunt zien en vastpakken. Feiten en zekerheden zijn soms niet meer dan schijn. Er is een ander niveau van weten, dat dieper ingaat op ons menszijn en waarmee we elkaar kunnen helpen om vollediger te leven.

Van die gave maak ik in mijn praktijk gebruik. En dat beschouw ik nog iedere dag als iets heel bijzonders.

Daarvoor heb ik zelf ook een heel proces doorlopen. In mijn jeugd merkte ik wel, net zoals zoveel pubers, dat ik soms dingen aanvoelde, of wist, die voor anderen verborgen bleven. Maar zoals zovelen hechtte ik daar toen geen bijzondere waarde aan.

Tot ik een kleine 40 jaar geleden behoorlijk ziek werd en in de reguliere gezondheidszorg volkomen vastliep. Ik werd alleen maar zieker en belandde uiteindelijk bijna in een rolstoel. De artsen deden hun best mijn ziektebeeld een naam te geven, alsof iets beter te ‘genezen’ is als je er een etiket op kunt plakken. Vaak hoorde ik ook dat ik ‘ermee moest leren leven’.

Op zoek naar genezing kwam ik in aanraking met een groot aantal alternatieve therapieën. Ik kreeg door dat ik naar de achterliggende oorzaak voor mijn ziekte moest zoeken. Zo kwam ik in aanraking met de kinesiologie – en vond daar eindelijk baat bij. Met behulp van de kinesiologie kwam ik beter in balans en mijn klachten verdwenen.

Daarmee was mijn belangstelling gewekt en ik verdiepte me meer in de achterliggende gedachten van deze therapie, zonder dat ik direct van plan was een praktijk te beginnen. In feite ben ik niet met mijn praktijk begonnen, maar is mijn praktijk met mij begonnen. De mensen kwamen vanzelf en ik bleek ze te kunnen helpen. En dat is wat ik nog steeds wil: mensen helpen om weer in balans te komen en volop te leven!”