Hoe verloopt de therapie?

Iedere therapie wordt volledig afgestemd op de persoonlijke omstandigheden en het individuele karakter. Ieder mens is anders. Dus iedere therapie verloopt anders. Ook de duur van de therapie kan per persoon verschillen. Het hangt ervan af hoe ver en hoe diep je wilt gaan. Dat geef je zelf aan. Tijdens de therapie zal Maggie dan ook af en toe met je bespreken of je wilt afronden of doorgaan naar een dieper niveau.

De therapie gaat vrijwel altijd direct van start. Er is niet eerst een tijdrovende intake.

Om kennis te maken, vertel je iets over jezelf. Dat kan zittend, of liggend. Vaak heeft Maggie al bij binnenkomst een beeld van wat je met je meedraagt. Tijdens het gesprek wordt dat beeld verder verfijnd.

Omdat ieder mens zijn eigen weg door het leven gaat, openbaart een verstoring van de balans zich bij ieder mens ook op een eigen manier. Hierdoor komt het voor dat Maggie een kwaal of ziekte niet direct ziet, omdat deze (nog) afgeschermd is of overvleugeld wordt door een andere onbalans. De therapie is erop gericht stap voor stap dieper door te dringen tot de kern van de verstoring.

Na een paar sessies merk je meestal al verbetering, maar om echt duurzaam in balans te komen, is het nodig langer door te werken. Veel mensen hebben baat bij een sessie per 6 tot 8 weken, gedurende een half tot een jaar. Daarna komen de meesten eens per half jaar of eens per jaar terug voor een “check-up”.

Meer weten?

Wil je weten of ‘Praktijktotaalbalans’ ook voor jou kan werken of wil je een afspraak maken, neem dan telefonisch of per e-mail contact op met Margriet van Schaik

Contrada Sicciarotta
90041 Balastrate (PA),
Italie
E-mail: margriet@praktijktotaalbalans.nl